Microsoft heeft een update uitgebracht voor de Microsoft Band, waardoor je nu je sportieve prestaties naast die van je vrienden kunt leggen voor wat gezonde concurrentie. Je hoeft daarvoor alleen maar je Facebook-profiel te koppelen aan de fitnesstracker.

Neem het op tegen je vrienden met Microsoft Band

Alsof het tegen jezelf opnemen nog niet zwaar genoeg is, lanceert Microsoft deze week een nieuwe sociale optie voor de Microsoft Band. Daardoor kunnen Band-eigenaars het tegen elkaar opnemen door de fitnesstracker te koppelen aan hun Facebook-profiel. Daarna kun je een doel instellen en jouw prestaties meten met die van je vrienden op het gebied van verbrande calorieën, de tijd waarin je gerend of gefietst hebt en meer. Elke challenge kan één, drie, vijf of zeven dagen duren en na of tijdens dat aantal dagen kun je kijken wie er beter scoort.

Het doel van deze update voor de Microsoft Band is dat het idee van samen sporten gedigitaliseerd wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit positieve en gezonde voordelen kan opleveren (vooral ook omdat mensen graag de beste ergens in willen zijn en zichzelf dus harder pushen). Dit nieuwe sociale component is overigens echt alleen beschikbaar voor de mensen met een Band om de pols. Wel zijn er enkele vergelijkingsopties beschikbaar voor de mensen die de Microsoft Health-app gebruiken op Android, iOS of Windows Phone.