Microsoft heeft tijdens zijn E3-presentatie een speciale versie van Minecraft laten zien, die speciaal gebouwd is voor de HoloLens. In deze versie kun je Minecraft op een geheel nieuwe manier spelen en kun je ook heel anders communiceren met je vrienden.

Minecraft krijgt speciale versie voor HoloLens

In april kregen we al een betere kijk op wat Microsoft HoloLens ons straks te bieden heeft. In die video zagen we een speciale versie van Minecraft, die je midden in je woonkamer kon spelen. Tijdens de E3-presentatie van Microsoft kwam de HoloLens ook aan bod en kregen we te zien wat we qua games kunnen verwachten voor het augmented reality-apparaat. En aangezien Microsoft Minecraft speciaal voor de HoloLens gekocht heeft, was het geen verrassing om te zien dat het bedrijf die game gebruikte als voorbeeld van de mogelijkheden.

In de bovenstaande video kun je precies zien wat die mogelijkheden zijn. Speciaal voor de HoloLens heeft het bedrijf namelijk een nieuwe versie van Minecraft gebouwd, die samenwerkt met de game zoals je hem al kent. Je kunt de headset opzetten en met je Xbox One-controller spelen, maar kunt de wereld om je heen ook verkennen in de vorm van een digitale projectie op een gladde oppervlakte. Wanneer je de HoloLens op hebt, dan kun je dus een 3D-projectie maken van de wereld waar je je op dat moment in bevindt en toffe dingen doen.

Heel veel van die nieuwe opties kun je met je stem aansturen. Maar je kunt ook je handen gebruiken voor bijvoorbeeld het inzoomen. In juli volgt er wederom een nieuwe presentatie over Minecraft, tijdens het evenement Minecon. Daar gaat Microsoft samen met ontwikkelaar Mojang laten zien wat de game en de headset nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Zowel het publiek in de zaal als thuis waren onder de indruk van de demo die Microsoft liet zien tijdens zijn presentatie - dit kan eigenlijk alleen nog maar beter worden.