Microsoft heeft een emulator voor de Microsoft HoloLens uitgebracht waar ontwikkelaars hun apps in kunnen uitproberen - zonder de augmented reality-bril. Deze digitale omgeving moet die developers helpen bij het bouwen van applicaties.

Dit is wat de HoloLens ziet

Op dit moment worden er verschillende ontwikkelaars van games en apps uitgenodigd om de Microsoft HoloLens aan te schaffen voor drieduizend dollar. Het gaat hier om de developers edition met enkele extra's in de vorm van apps en games. Deze mensen kunnen dus alvast beginnen met het ontwikkelen van programma's voor de augmented reality-bril en die ook meteen uitproberen op het apparaat. Maar wat nu als je geen drieduizend dollar hebt? Dan kun je terecht in de emulator van de speciale bril.

Microsoft heeft namelijk een HoloLens-emulator uitgebracht waar ontwikkelaars zonder de bril hun software in kunnen uitproberen (en handige mensen zonder developementambities apps kunnen uitproberen voordat ze de bril aanschaffen wanneer de consumenteneditie beschikbaar is). De HoloLens heeft zelf geen aparte sdk (software development kit) en in plaats daarvan maken ontwikkelaars gebruik van  Visual Studio 2015 Update 1, de Windows 10 sdk. Ook kan de populaire game-engine Unity gebruikt worden voor de productie.

Lees in dit artikel wat het verschil is tussen augmented en virtual reality.