Microsoft heeft woensdag bekendgemaakt dat de HoloLens in 29 extra landen verkrijgbaar zal zijn, waaronder Nederland en België. De augmentedrealitybril van Microsoft kan worden gebruik voor verschillende toepassingen, voornamelijk op zakelijk gebied.

Microsoft HoloLens naar Nederland

Het is nu drie jaar geleden dat Microsoft de HoloLens introduceerde. Tot op de dag van vandaag kunnen ontwikkelaars en commerciële klanten het apparaat bestellen en gebruiken voor apps in augmented reality. De bril wordt voornamelijk gebruikt door organisaties om mensen op afstand te helpen (zoals astronauten), te trainen en het maken van prototypes. Dit is nou niet een typische bril die je voor jezelf in huis haalt om er eens lekker op te gamen of iets dergelijks, al heeft Microsoft wel laten zien dat dit soort dingen goed mogelijk zijn.

De speciale augmentedrealitybril was al in tien landen te koop, maar vanaf nu komen daar 29 landen bij, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf heeft vertrouwen gekregen in de bril, omdat andere bedrijven dat vertrouwen delen en bereid zijn 3.000 dollar te investeren in nieuwe, maar handige technologie. Voornamelijk mensen die dingen ontwerpen (zoals auto's), spullen maken (zoals liften) en dingen inrichten (zoals huizen of winkels) maken gebruik van de bril; je kunt je er een hoop dingen mee voorstellen.