Microsoft heeft informatie naar buiten gebracht over de virtualrealitybrillen van fabrikanten Asus, Lenovo en Dell. Zo weten we onder andere dat Dell het designteam van XPS en Alienware de vormgeving van haar vr-bril heeft laten verzorgen.

Microsoft brengt meer info over vr-brillen naar buiten

Microsoft heeft meer informatie omtrent de aankomende Windows Mixed Reality-headsets naar buiten gebracht tijdens de Computex 2017 in Taiwan, een grote elektronicabeurs. Nadat we eerder al meer informatie over de brillen van Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo hebben ontvangen, weten we nu nog meer over de brillen van Dell, Asus en Lenovo. Zo heeft Dell het designteam van XPS en Alienware op het design van haar bril gezet en weten we nu dat de Dell-bril voor een 'betaalbare' prijs in de winkels wordt gelegd rond de kerstdagen.

Of dat ook de Nederlandse kerstdagen zijn, lijkt op dit moment onwaarschijnlijk. De headset van Dell krijgt een balancerende hoofdband, vervangbare kussens aan de binnenkant, kabelroute en een bril die omhoog geklapt kan worden (net als die van Acer, bijvoorbeeld). De headset van Asus krijgt een unieke vormgeving. De voorkant bestaat uit een soort polygonen 3D-cover, met tracking in zes verschillende kanten. Microsoft heeft helaas niet laten weten wanneer de Windows Mixed Reality-headset van Asus in de winkels ligt.

De bril van Lenovo omschrijft het softwarebedrijf als 'extreem betaalbaar'. Ook de bril van Lenovo kan de drager volgen zonder externe sensoren en heeft een redelijk basaal design. Later dit jaar moet de bril op de markt komen. Voor foto's kun je hier klikken.