Microsoft heeft de Microsoft Band voorzien van een update, die je nu elk moment kunt verwachten voor de fitnesstracker van het bedrijf. Zoals altijd rolt de update uit in verschillende fasen, maar je kunt hem in elk geval deze week verwachten.

Microsoft updatet Microsoft Band

Nee, de Microsoft Band is officieel nog niet uit in Nederland, maar dat hoef je er niet van te hebben weerhouden er toch eentje te importeren wanneer je het liefst alles van Microsoft in huis wil hebben, net zoals consumenten dat ook met een merk als Apple hebben. Daarom is het goed om te weten dat Microsoft deze week een update heeft uitgebracht voor zijn eerste wearable, die voornamelijk bugfixes en prestatieverbeteringen met zich meebrengt. Gebruikers hebben nog een zichtbare verschillen elders opgemerkt.

Zoals altijd wordt de update in fasen uitgerold, waardoor het even kan duren voordat je de update zult ontvangen. Je kunt echter wel aannemen dat je hem ergens deze week binnenkrijgt. Voordat de update echter binnenkomt, dien je wel de Health-app te hebben voorzien van de laatste versie, want anders krijg je de juni-update niet. In mei heeft Microsoft geen update uitgebracht voor de Microsoft Band, maar in april wel. Destijds werden er ook enkel wat bugfixes gedaan en prestaties verbeterd - de nieuwe features laten dus op zich wachten.

De Microsoft Band is voorzien van een aantal technische snufjes. Het heeft in totaal tien sensoren aan boord, waaronder een hartslagmeter, gps-systeem en een uv-sensor. Wanneer de Microsoft Band volledig opgeladen is, gaat de smartband zo'n twee volle dagen mee. Deze hardware is gedeeltelijk afhankelijk van de software Microsoft Health. Dat is een companion-app beschikbaar voor Windows Phone 8.1 of hoger, Android 4.3 of hoger en iOS 7.1 of hoger en communiceert, net als de meeste smartbands, via een Bluetooth-verbinding.