Als we de geruchten mogen geloven dan za Microsoft tijdens de aankomende E3 zijn plannen omtrent virtual reality gaan bekendmaken voor de console. Dit gerucht is gebaseerd op de officiële website van de gamebeurs.

Virtual reality en de Xbox One

De PlayStation 4 krijgt PlayStation VR, terwijl Microsoft zich ondertussen blijft inzetten op augmented reality met de HoloLens. Intussen heeft het bedrijf ook een deal gesloten met Oculus; iedereen die een Oculus Rift koopt, krijgt daar een Xbox One-controller bij. Omdat Microsoft had aangekondigd niets met vr te willen gaan doen, leek dit de manier om toch nog wat aan die markt te verdienen. Nu is echter het gerucht ontstaat dat de Xbox One toch ondersteuning voor virtual reality krijgt, als we het geruchtencircuit mogen geloven.

Op de website van de E3, een grote en belangrijke gamebeurs, staat namelijk te lezen dat er een aankondiging plaatsvindt van Xbox One op het gebied van virtual reality. Wanneer je wat meer op de site door klikt, krijgt je een aantal studios te zien die nu al aan virtual reality-spellen werken: 3DRudder, Maximum Games, Readily Information Company en Rebellion. Het zou dus kunnen betekenen dat Microsoft tijdens de aankomende E3-beurs zijn eigen vr-headset zal aankondigen; of er komt ondersteuning aan voor de Rift.