Deze week ging de film Warcraft in première. Tijdens dat evenement kwam een orc tot leven dankzij Microsoft HoloLens en de Actiongram-applicatie. In een korte video van productiebedrijf Legendary Pictures is te zien hoe dat eruitziet.

Orc uit Warcraft te zien met Microsoft HoloLens

Deze week vond de première van de film Warcraft plaats. In Los Angeles was er een speciale gast aanwezig. Niet alleen was er de acteur die de orc in de film speelt, ook de orc zelf liep over de rode loper dankzij de magie van de Microsoft HoloLens, in combinatie met de Actiongram-app. Filmproductiebedrijf Legendary Pictures heeft daar een video van gemaakt en die geplaatst op Twitter, zodat we kunnen zien hoe de acteur achter de orc een box geeft aan de orc zelf. De orc, genaamd Orgrim, wordt gespeeld door acteur Robert Kazinsky.

Met de app Actiongram kun je hologrammen plaatsen in de echte wereld, om op die manier een (vaak grappig) verhaal te vertellen. Je krijgt beschikking over een groot aantal props, personages, dieren en meer en kunt die ook echt in beweging zetten en op de dingen eromheen laten reageren. Hoewel Microsoft aangeeft dat deze app vooral bedoeld is voor het maken van humoristische video's, kun je er natuurlijk ook educatieve of instruerende content mee maken. De app is momenteel alleen in bèta verkrijgbaar.