De Microsoft HoloLens kan ook worden ingezet als een soort augmentedrealityassistent tijdens chirurgie aan de wervelkolom of ruggengraat. Softwarebedrijf Scopis heeft daar namelijk een platform voor opgezet. Het bedrijf heeft ook een interessante video vrijgegeven over het platform.

Microsoft HoloLens als hulpmiddel bij chirurgie

De Microsoft HoloLens is een augmentedrealitybril die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Je kunt er mee gamen, maar je kunt het apparaat ook gebruiken als een augmentedrealityassistent voor verschillende beroepen, zoals een chirurg. Zo kan de bril worden gebruikt als hulpmiddel tijdens een hersenoperatie, als we Microsoft mogelijk geloven. Het bedrijf Scopis heeft nu een platform ontwikkeld waardoor hulp tijdens spirale chirurgie ook mogelijk is. De bril kan dan helpen tijdens operaties aan de wervelkolom of ruggengraat.

Scopis noemt het platform het Holographic Navigation Platform. Tijdens de operatie kan de bril voor een extra laag informatie zorgen, waardoor chirurgen bepaalde onderdelen nauwlettend in de gaten kunnen houden. Ook kan een chirurg middels handbewegingen de HUD aanpassen, waardoor alleen de relevante info in beeld staat. Het doel van dit platform is om de operatietijd terug te dringen. Ook moet de blootstelling aan radiatie teruggebracht kunnen worden, die tijdens zo'n operatie plaatsvindt. Check ook vooral de bovenstaande video.