Microsoft heeft laten zien hoe de augmented reality-headset HoloLens kan worden gebruikt als middelen om 3D-objecten te maken. Je kunt het object, dat je op de pc gemaakt hebt, naast je op tafel projecteren, zodat je hem snel van alle kanten kunt bekijken.

Microsoft HoloLens kan helpen bij het modelleren van 3D-objecten

De augmented reality-bril Microsoft HoloLens was onderdeel van de Worldwide Partner Conference-keynote van het bedrijf en één van de demo's die Microsoft daar liet zien was hoe je de HoloLens kunt gebruiken tijdens het modelleren van 3D-objecten. In de demo werd het programma Maya van Autodesk gebruikt. Met dat populaire programma kun je 3D-objecten modelleren op je computer. Maar je kunt het objecten niet goed in 3D bekijken, om te zien of je ergens nog bepaalde aanpassingen zou moeten maken.

Mocht je dat nu willen doen, dan is je beste optie een 3D-printer en wat materialen te kopen, het object uit te printen en te bekijken wat er nog precies verbeterd kan worden aan het geheel. Dat kost enorm veel tijd én geld, dus laat Microsoft zien hoe het ook anders kan met de HoloLens. Wanneer je de augmented reality-bril op hebt, kun je het 3D-model naast op je op tafel afbeelden en van alle kanten bekijken en bewerken. Je kunt zelfs aanpassingen doen via Maya, die rechtstreeks in de projectie weergeven worden.

Datzelfde 3D-object kan ook vergroot worden in de kamer waar je op dat moment bent. Maar het meest interessante onderdeel is misschien nog wel het feit dat andere mensen met de bril op de motor ook kunnen zien, waar ze ook zijn, en aantekeningen kunnen maken of direct feedback kunnen geven over het proces van het modelleren. Hiermee wil Microsoft aantonen dat de HoloLens voor meer dan alleen games gebruikt kan worden - eerder stuurde het bedrijf de bril al de ruimte in toonde het al andere mogelijkheden.