Het lijkt erop dat de Microsoft HoloLens toch voorzien wordt van een eigen controller, maar dan wel eentje die behoorlijk simpel is. Waarschijnlijk biedt de controller slechts één knop aan - het is dus geen traditionele gamepad of iets dergelijks.

Toch een controller voor Microsoft HoloLens?

Er zijn nieuwe details opgedoken over de Microsoft HoloLens en de manier waarop we het apparaat kunnen bedienen. Dat kan straks mogelijk via de HoloLens Bluetooth Clicker. Dat is een heel klein apparaatje dat je aan je vinger kunt binden middels een elastiekje, die mogelijk ook maar één knop aanbiedt. Wanneer je deze controller naast die van de PlayStation VR, HTC Vive of Oculus Rift legt, dan is het niet alleen de meest basale, maar ook de kleinste controller die je kunt vinden voor een virtual of augmented reality-headset.

De kans is echter heel groot dat de Clicker zal worden gebruikt voor werkzaamheden waar iemand heel precies iets moet kunnen aanwijzen, veranderen of zelfs oppakken - dat is zo'n beetje het tegengestelde van gaming, die tegenwoordig controllers heeft met elf tot vijftien knoppen. De verwachting is dat ook dat Microsoft met nog een controller zal aankomen of gewoon de Xbox One-controller zal meeleveren, wanneer de Microsoft HoloLens dan eindelijk op de markt zal verschijnen - wat overigens nog even kan gaan duren...