Vanaf vandaag is de Microsoft HoloLens officieel verkrijgbaar in Nederland en België. Microsoft maakte bekend dat de beschikbaarheid van de HoloLens is uitgebreid met 29 landen in Europa. De augmentedrealitybril was al verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en Ierland.

De Microsoft HoloLens werd ongeveer drie jaar geleden geïntroduceerd. De augmentedrealitybril sluit je niet af van de echte wereld, zoals in virtual reality, maar verbetert of versterkt de echte wereld. Er verschijnt als het ware een extra laag bovenop de echte realiteit. Voor de zakelijke markt zijn er volop interessante toepassingen beschikbaar. Verschillende organisaties gebruiken het apparaat voor trainingen en opleidingen. Ook in de creatieve sector wordt er met deze augmentedrealitybril gewerkt om bijvoorbeeld prototypes te ontwerpen. Voor gamers is het apparaat wellicht op dit moment nog niet zo interessant, alhoewel Microsoft wel een aantal interessante demonstraties met games heeft gegeven.

Microsoft HoloLens verkrijgbaar in twee versies

De augmentedrealitybril is verkrijgbaar in twee versies. Microsoft raadt de Development Edition aan voor individuele ontwikkelaars. Deze versie is verkrijgbaar voor 3299 euro. Voor organisaties is de Commercial Suite beter geschikt. Deze versie is verkrijgbaar voor 5489 euro.

De augmentedrealitybril van Microsoft was al verkrijgbaar in tien landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en Japan. Voor de Europese distributie werkt Microsoft samen met Econocom en Bechtle. De Microsoft HoloLens is ook verkrijgbaar in de Microsoft Store.