Het zou zomaar kunnen dat de Microsoft HoloLens ook door het leger gebruikt gaat worden. In Oekraïne worden er nu tests uitgevoerd in combinatie met de augmented reality-bril. De bril is als het ware geïntegreerd in de uitrusting van de soldaten.

Microsoft HoloLens in het leger

Microsoft had het misschien niet verwacht dat het zou gaan gebeuren, maar de HoloLens van het bedrijf kan ook worden gebruikt in het leger. Dat laat een bedrijf, LimpidArmor, in Oekraïne zien, dat momenteel experimenten uitvoert met soldaten die de Microsoft HoloLens in hun uitrusting hebben zitten. De bril zit in de helm geïntegreerd en is bedoeld voor tankbestuurders. In combinatie met een camerasysteem rondom die tank, kan een bestuurder om zich heen kijken in 360-graden en zien wat er precies aan de buitenkant gebeurt.

Het systeem stelt de drager zelfs in staat doelen automatisch te volgen en kan zowel vriendelijke als vijandelijke troepen in de gaten houden. LimpidArmor heeft het concept vorige maand tentoongesteld tijdens een speciale beurs, Arms and Security, in Kiev. Onder andere vertegenwoordigers van het Oekraïense leger waren aanwezig tijdens die demonstratie. Momenteel is het project nog in de conceptfase, maar mogelijk zien we dus in de toekomst dat soldaten gebruik gaan maken van de augmented reality-bril van Microsoft.