Microsoft is voorzichtig qua productie van de Microsoft Band, aangezien het bedrijf mogelijk niet dezelfde fout als met WIndows RT wil maken. Het houdt de beschikbare aantallen nu bewust laag, zodat de investering niet te hoog wordt.

Weinig Microsoft Band-trackers beschikbaar

Hoewel de Microsoft Band nog niet beschikbaar is in Nederland, is die dat al wel in Noord-Amerika en binnenkort ook in Groot-Brittannië. Sinds afgelopen oktober is-ie al beschikbaar in Noord-Amerika, maar raakte al snel uitverkocht, zowel online als in de fysieke winkels. En in de weken daarna, toen de voorraad werd aangevuld, was het apparaat ook alweer snel uitverkocht. Nu weten we hoe dat komt: Microsoft heeft het succes van de Microsoft Band flink onderschat, maar werkt er nu hard aan aan de vraag te voldoen.

Onofficiële bronnen claimen dat Microsoft slechts dertigduizend Microsoft Band-trackers beschikbaar had ten tijde van de lancering van het apparaat. Dertigduizend stuks, verdeeld over heel Noord-Amerika; dat is extreem weinig. Desondanks nemen de voorraden overal toe en werkt Microsoft er momenteel hard aan dat de Britse bevolking ook binnenkort met zo'n Band rondloopt, aangezien de die release mid april zal plaatsvinden. Het is niet vreemd dat Microsoft deze houding aanneemt, aangezien het eerder flink verlies leed met Windows RT.

De Microsoft Band is voorzien van een aantal technische snufjes. Het heeft in totaal tien sensoren aan boord, waaronder een hartslagmeter, gps-systeem en een uv-sensor. Wanneer de Microsoft Band volledig opgeladen is, gaat de smartband zo’n twee volle dagen mee. Deze hardware is gedeeltelijk afhankelijk van de software Microsoft Health. Dat is een companion-app beschikbaar voor Windows Phone 8.1 of hoger, Android 4.3 of hoger en iOS 7.1 of hoger en communiceert, net als de meeste smartbands, via een bluetooth-verbinding.