Microsoft heeft tijdens een najaarspresentatie de opvolger van de Microsoft Band aangekondigd, die inderdaad een gebogen scherm heeft. Deze Band is ontwikkeld met het idee jouw trainingen te optimaliseren, is de boodschap van Microsoft.

Dit is de Microsoft Band 2

Tijdens een najaarspresentatie heeft Microsoft officieel de Microsoft Band 2 aangekondigd: de nieuwste fitnesswearable van het bedrijf. De Microsoft Band 2 heeft inderdaad een gebogen OLED-scherm, met Gorilla Glass 3-bescherming, en features zoals gps, uv-stralenmeter en workouts met begeleiding en het apparaatje houdt het aantal calorieën, je slaap en je notificaties bij. De Band 2 wordt zelfs voorzien van de digitale assistent Cortana: zij is in staat een workout opnieuw in te delen als je die (bewust...) gemist hebt. Ook is er de mogelijkheid om sms'jes te beantwoorden, previews van e-mails te lezen en aan agendapunten herinnerd te worden.

Ook heeft Microsoft Band 2 nog een barometer aan boord, wat natuurlijk leuk is voor de mensen die vaak in de bergen wandelen of fietsen. Daarnaast kan de Band 2 communiceren met de Microsoft Health-app, die dankzij alle hardware een indrukwekkende weergave van je prestaties en gezondheid kan geven. Je kunt de Microsoft Band 2 ook gebruiken tijdens het golven - het apparaat kan zelfs onderscheid maken tussen een oefenpotje en het echte werk. Daarnaast kun je Band 2 koppelen aan Windows, maar ook Android en iOS.

microsoft-health-app

Tevens werkt Microsoft samen met een aantal partners aan apps voor het platform, zoals MyFitnessPal en Twitter, maar ook bijvoorbeeld Uber, Starbucks en Subway. Al met al zou je kunnen stellen dat de Microsoft Band 2 een smartwatch is die geen smartwatch is.

Microsoft Band 2: de specs

Het display van de nieuwe Band heeft afmetingen van 32 millimeter bij 12,8 millimeter en een resolutie van 320 bij 128 pixels. De batterij gaat 48 uur mee en is in anderhalf uur volledig opgeladen. Je kunt de Band 2 in temperaturen van min tien tot veertig graden en op dieptes van driehonderd en hoogtes van 4877 meter gebruiken. Verder heeft het apparaat een hartslagmeter, accelerometer, gyroscoop, een lichtsensor, microfoon en natuurlijk alle onderdelen die we hierboven beschreven hebben. Ook is er haptische feedback en Bluetooth 4.0.

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Microsoft Band 2 getoond.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Band 2 kost 249 dollar en komt 30 oktober uit in Noord-Amerika, over een Europese datum is nog niets bekend.