Microsoft heeft aangekondigd dat het bedrijf samenwerkt met Autodesk door de HoloLens daar op de werkvloer te gaan gebruiken. Zo kunnen designers en ingenieurs mogelijk beter samenwerken, aangezien iedereen in mixed reality kan zien wat er bedoeld wordt.

Autodesk werkt met de Microsoft HoloLens

Op iedere werkvloer is communicatie het sleutelwoord tot succes. Helemaal wanneer je met verschillende afdelingen te maken hebt, die allemaal hun eigen taken met betrekking tot een specifiek product hebben. Soms kan de communicatie moeizaam verlopen tussen designers en ingenieurs, omdat beide beroep een andere manier van denken vereisen. Een apparaat zoals de Microsoft HoloLens kan hierbij helpen, omdat deze augmented reality-bril het product van het scherm, in de echte wereld kan helpen.

En wanneer dat product dan voor iedereen met een HoloLens op zichtbaar is, dan kan het van alle kanten bekeken worden en kunnen beide teams precies aanwijzen wat er precies bedoeld wordt - voor een vlekkeloze communicatie. Op dit moment is het project nog in een beginfase, maar in de bovenstaande video kun je alvast een indruk krijgen van deze samenwerking. Eerder kondigde Microsoft ook al een samenwerking met autofabrikant Volvo aan; hiermee laat Microsoft zien hoe goed je een augmented reality-bril kunt gebruiken op de werkvloer.