Microsoft heeft tijdens een Windows 10-evenement in New York nieuwe virtual reality-headset voor Windows 10 aangekondigd. De headsets worden gemaakt door verschillende fabrikanten, waaronder Asus en Acer.

Microsoft: Windows 10 en virtual reality goede combinatie

Tijdens het Windows 10-evenement dat nu plaatsvindt in New York heeft Microsoft zijn plannen voor virtual reality aangekondigd. De nieuwe update voor het besturingssysteem, genaamd de Creators Update, staat namelijk in het teken van een aantal dingen, waaronder virtual reality en gaming. De headsets die vandaag zijn aangekondigd hebben allemaal een beginprijs meegekregen van 299 dollar (274 euro) en worden voorzien van sensoren, zodat ze zonder een extra camera of een compleet lasersysteem in de kamer zullen werken.

HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer zijn vandaag genoemd als partners van dit nieuwe programma. Helaas is er op dit moment weinig bekend over de brillen. Het is nog niet duidelijk of ze draadloos zullen worden, zoals de Santa Cruz van Oculus Rift, omdat de bril die getoond is wel degelijk voorzien is van een draad. Daarnaast weten we dat zowel Asus als Acer aan virtual reality-brillen werken, maar weten we niets over de plannen van de andere drie fabrikanten. Wel maken HP en Dell speciale computers die gemakkelijk in een rugtas passen.