Microsoft heeft het Mixed Reality Partner Program gelanceerd, als uitbreiding op HoloLens Agency Readiness Partner Program. Het doel van dit programma is mensen klaarstomen voor de ontwikkeling van games en apps voor mixedrealityapparaten.

Het Mixed Reality Partner Program

Sinds de lancering van de Microsoft HoloLens voor de zakelijke markt in 2016, is Microsoft al bezig het aantal bedrijven dat voor de bril applicaties maakt uit te breiden. Dat deed het bedrijf altijd via het HoloLens Agency Readiness Partner Program. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in, in elk geval op papier. Microsoft heeft namelijk het Mixed Reality Partner Program aangekondigd, een uitbreiding van het eerder genoemde programma. Het doel van het programma blijft hetzelfde: mensen klaarstomen.

Microsoft wil natuurlijk dat zoveel mogelijk ontwikkelaars games en applicaties bouwen voor de HoloLens. Daardoor kan de augmentedrealitybril zich ontwikkelen als een waardevol product en dat is met name handig wanneer er een consumentenversie op de markt komt. Hardware is zo goed als de beschikbare software; zonder software kun je de hardware niet gebruiken. De ontwikkelaars die al meededen met het eerder gelanceerde programma, doen automatisch mee met het Mixed Reality Partner Program.

Op dit moment doen er ruim dertig bedrijven mee aan het programma. Ze produceren nu voornamelijk proof-of-concepts, voor klanten als Boeing, Cirque du Soleil, Cleveland Cavaliers, Cylance, Lowe’s, Jabil, Paccar, PGA Tour, Real Madrid en Stryker. Microsoft biedt de ontwikkelaars ook cursussen aan op het gebied van ontwikkeling, sales en marketing -- alles om ervoor te zorgen dat mixed reality later een succes kan worden. Ondertussen wachten we nog geduldig op een consumentenversie van de bril, die ook nog betaalbaar is.