Microsoft heeft tijdens een presentatie op de Game Developers Conference enkele gameplannen bekendgemaakt voor de HoloLens. Zo krijgt de futuristische wearable straks toegang tot de Xbox Live-api, waar Windows 10 en Xbox One ook toegang tot hebben.

Xbox Live-api komt naar Microsoft HoloLens

Tijdens een presentatie op de Game Developers Conference in Duitsland, heeft Microsofts James Rodriguez enkele plannen met betrekking tot gaming bekendgemaakt voor de HoloLens-wearable. Niet alleen krijgt de futuristische bril straks toegang tot Microsofts Universal Windows Platform (UWP), ook krijg die toegang tot de Xbox Live-api, waar onder meer Windows 10 en natuurlijk de Xbox One-spelcomputer toegang tot hebben. Api's stellen apps in staat stelt met andere apps of functies binnen de hardware te communiceren.

Dat betekent dus direct - en dat heeft Microsoft ook bevestigd, dat de games die zijn gebouwd voor het UWP met toegang tot de Xbox Live-api, op alle Windows-apparaten kunnen draaien. Dus niet alleen Windows 10- en Xbox-apparaten, maar ook HoloLens. Ook heeft Microsoft bekendgemaakt dat zowel de winkel voor Xbox als HoloLens straks opgaat in de universele digitale winkel van het Windows-platform. Daarmee zou het ook mogelijk zijn cross-buy te implementeren, waar je slechts één keer voor een game betaalt voor alle platformen.

Dat laatste is echter niet bevestigd door het bedrijf uit Redmond, maar dat is zeker wel iets waarop gehoopt wordt. Naast deze bekendmakingen had Microsoft nog één verrassing in petto: ID@Xbox komt ook naar HoloLens. ID@Xbox is het platform waar onafhankelijke ontwikkelaars hun spellen mee uitbrengen op Xbox One. De digitale winkel van de HoloLens komt natuurlijk niet eerder online dan het moment waarop het apparaat gelanceerd wordt. De releasedatum ligt voorlopig nog 'ergens in 2016' - specifieker wordt het niet.