Enkele onderzoekers bij Microsoft werken achter de schermen aan een augmentedrealitybril, waar nu alleen nog een prototype van bestaat. De bril werkt met een techniek die de onderzoekers digitale holografie noemen.

Prototype van augmentedrealitybril van Microsoft

Onderzoekers van Microsoft werken op dit moment aan een nieuwe augmentedrealitybril. Het is geen nieuwe versie van de HoloLens en zal ook niet kunnen worden gezien als een opvolger daarvan -- het is een op zichzelf staand product. De bril oogt normaal, maar is wel voorzien van een dik montuur. Heel veel details over de bril zijn er momenteel nog niet, maar het zou zomaar kunnen zijn dat veel van de aanwezige technologie in de randen van de bril zit. Deze bril werkt met wat de Microsoft-onderzoekers digitale holografie noemen.

De onderzoekers laten weten dat er momenteel nog heel veel werk aan de winkel is. De glazen in de bril zijn als het ware holografische schermen die heel dicht op het oog zitten. Uiteindelijk moet deze bril een breed gezichtsveld gaan presenteren aan de dragers, en dat in een compacte vorm en de mogelijkheid je op meerdere dingen te focussen. Op dit moment werkt nog niet alles (het is immers een prototype), maar later dit jaar wordt er een update verwacht over de vorderingen. Waarschijnlijk gebeurt dit in augustus.