Microsoft heeft zestig werknemers ontslagen bij de afdeling in Israel die de Hololens ontwikkelt. De augmented realitybril wordt volgens insiders verder ontwikkeld in Amerika.

Hololens verder op 'andere technologie'

Of de ontslagen betekenen dat de Hololens minder hoog op de prioriteitenlijst van Microsoft staat, is een goede vraag. Microsoft zelf geeft hier geen antwoord op. Volgens een van de zestig ontslagen mensen in Israel, die door een lokale nieuwsbron wordt geciteerd, wordt aan de Hololens verder gewerkt 'volgens een andere technologie, geproduceerd in de Verenigde Staten", maar wat dat precies betekent wordt verder niet uitgelegd.

Microsoft bevestigt ontslagen, maar niet hoeveel

Microsoft wil officieel weinig kwijt over de zestig ontslagen. Een woordvoerder meldt dat het bedrijf voordurend zijn werkzaamheden optimaliseert en dat er 'onlangs beslissingen zijn genomen die het aantal banen in een van onze groepen raken.' Zelfs het aantal ontslagen wordt niet bevestigd.

Uitzendkrachten

Van de zestig verdwenen banen zijn er dertig van uitzendkrachten die onmiddellijk op straat staan, en dertig van vaste werknemers van Microsoft. Die laatste dertig moeten binnen het bedrijf een andere baan zoeken.

Hologrammen

Microsoft presenteerde begin dit jaar de Microsoft HoloLens en zei dat je daarmee de wereld kunt bekijken met hologrammen. Dat zit net iets anders. Het beeld dat we van hologrammen hebben is dat we die allemaal kunnen zien wanneer ze geprojecteerd worden. De hologrammen die mensen zien met een HoloLens op, zien zij alleen. Daar hebben we een andere term vorm, die we al langer kennen in al vaker toegepast hebben zien worden: ar, oftewel augmented reality. Een laag bovenop de realiteit, als het ware.

De Hololens is meerdere keren tijdens belangrijke beurzen geshowd. Microsoft lijkt er grote plannen mee te hebben, maar door de ontslagronde ontstaat hier onzekerheid over.