Microsoft gaat de concurrentie aan met Google Cardboard: de kartonnen virtual reality-bril. Dat doet het bedrijf met de VR Kit. Deze kartonnen doos is geschikt voor de smartphones van Microsoft en waar Windows op staat.

Microsoft VR Kit: de Google Cardboard van Microsoft

Google heeft al enige tijd wat successen geboekt met Google Cardboard: een goede virtual reality-oplossing. De Google Cardboard is een kartonnen doos voor om je Android-smartphone en presenteert een goedkope manier om vr eens te ervaren, zonder dat je daarvoor extra hoeft te investeren. Het zoekt een beetje de grens van een wearable op, maar omdat het zeker aan een wearable grenst en het virtual reality betreft, willen we dit nieuws toch meenemen: Microsoft werkt namelijk aan een eigen versie van de Google Cardboard.

Microsofts versie heeft niet alleen een simpel uiterlijk, ook een simpele naam: VR Kit. In de VR Kit stop je natuurlijk geen Android-smartphone, maar een Windows-smartphone, maar de uitwerking is waarschijnlijk hetzelfde. Op 17 oktober vindt er een hackathon plaats in Rusland, georganiseerd door Microsoft. Iedereen die ogenschijnlijk een goed idee heeft met betrekking tot virtual reality, kan van Microsoft zo'n kartonnen VR Kit ontvangen en direct gaan beginnen met ontwikkelen, aangezien Microsoft ook digitale hulpmiddelen aanbiedt.