De toekomst van augmented reality ligt niet alleen bij games. Ook sport is een interessante toepassing, zo laat Microsoft zien in onderstaande video. Met de HoloLens kan de Super Bowl namelijk het ultieme feestje worden.

Microsof toont in onderstaande video de toekomst van American Football. De HoloLens staat hierin centraal en maakt het onder meer mogelijk een uitgebreide versie van het scherm te zien of kleine 3D-figuren op de koffietabel weer te geven.

De HoloLens-video's die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen willen de realiteit nogal eens overdrijven maar we zien hier in ieder geval wat er theoretisch mogelijk is. Of je daadwerkelijk de Football-spelers door de muren wilt laten komen stormen is nog maar de vraag natuurlijk. Echter, een belangrijkere vraag is wellicht of Microsoft kijkers zover krijgt om een headset te dragen terwijl ze naar een sportwedstrijd kijken.

De HoloLens is nog altijd niet te koop maar Microsoft heeft aangegeven deze maand de eerste prototype-uitvoeringen aan ontwikkelaars van software uit te delen. Zij moeten hier echter wel 3.000 dollar voor neerleggen.