Er is een gerucht opgedoken dat Microsoft momenteel werkt (of denkt) aan een smartwatch die consumenten zelf vorm kunnen geven. Het zou gaan om een modulaire smartwatch, laat een patentaanvraag zien van het bedrijf uit Redmond.

Modulaire smartwatch van Microsoft - gerucht

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat er onlangs een beurs gaande was in Berlijn: de IFA. Die beurs staat in het teken van de nieuwste trends, ontwikkelingen en producten op het gebied van consumentenelektronica, waar wij als redactie van al onze sites in ons netwerk bij aanwezig waren. Daarom kan het zijn dat we een nieuwsbericht hier en daar hebben gemist. Zoals bijvoorbeeld het idee dat Microsoft zou werken aan een smartwatch die consumenten zelf zouden kunnen vormgeven: een zogenaamde modulaire smartwatch.

Ondanks het feit dat Microsoft de stekker uit de Band-productlijn heeft getrokken, en we al heel lang niets hebben gehoord van nieuwe wearables van het techbedrijf, lijkt er dus wel gewerkt (of gedacht) te worden aan een dergelijke wearable, ontdekte Patently Apple. Gebruikers zouden zelf een bepaalde functionaliteit aan het slimme horloge kunnen toevoegen, zodat ze een smartwatch kunnen maken die bij hen past en mogelijk ook een rol in hun leven kan gaan spelen. Het bedrijf heeft niet op deze geruchten gereageerd, helaas.