Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel niet aan een derde versie van de fitnesstracker Microsoft Band. Ook zal de tweede iteratie van de tracker geen grote software-upgrade krijgen, omdat het team er maar niet in slaagt Windows 10 te laten draaien op de hardware.

Geen derde Microsoft Band op komst - gerucht

Het ziet er naar uit dat we geen derde versie van de Microsoft Band gepresenteerd zien worden -- ondanks eerdere geruchten. De geruchtenmolen meldt namelijk dat niemand binnen Microsoft werkt aan een nieuwe fitnesstracker. Ondertussen zal de Band 2 wel gewoon te koop blijven in de Verenigde Staten. Dit jaar hoeven we dus geen nieuwe Band te verwachten, ook al zijn de andere twee versies niet eens in Nederland uitgebracht. Daarnaast hoeft de Band 2 ook niet op een software-upgrade te rekenen.

Het geruchtencircuit meldt namelijk dat het team achter de Microsoft Band er maar niet in slaagt Windows 10 draaiende te krijgen op de hardware, waardoor die update dus waarschijnlijk helemaal niet geleverd wordt. Uiteraard blijft het altijd mogelijk dat Microsoft wél een update uitbrengt (voor zowel de software als de hardware), omdat we hier met geruchten te maken hebben. Maar het idee leeft inmiddels wel dat de Band geen hoge prioriteit geniet. De softwaregigant heeft zelf nog niet gereageerd op deze nieuwe lading geruchten.