Microsoft heeft laten weten dat het eerst meer content wil produceren voor de consumentenversie van HoloLens, voordat het apparaat wordt gelanceerd. Dat betekent dat we dus nog wel even kunnen wachten voordat de augmented reality-bril wordt gelanceerd.

Eerste meer content nodig voor de HoloLens

Microsoft zal nog even gaan wachten met de lancering van de consumentenversie van de HoloLens. Eerst wil het bedrijf ervoor zorgen dat er genoeg content beschikbaar is voor de mensen die er eentje willen kopen. Dat geeft Alex Kipman, hoofd van het Microsoft HoloLens-team, aan in een interview. Microsoft heeft in het verleden al aangegeven eerst de augmented reality-bril te willen lanceren voor bedrijven, maar heeft ook vanaf het begin af aan benadrukt dat het apparaat voor gaming gebruikt kan worden (zoals Minecraft).
When I feel the world is ready, then we will allow normal people to buy it. It could be as soon as we say 'yes,' and it could be as long as a 'very long time.

In theorie zou de drieduizend dollar kostende ontwikkelaarsversie ook kunnen worden uitgebracht voor de consumenten - op dit moment. Maar de consument zou dan niet weten wat het met zo'n bril aan moet.
If a consumer bought it today, they would have 12 things to do with it. And they would say 'Cool, I bought a $3,000 product that I can do 12 things with and now it is collecting dust.

Het ziet er dus naar uit dat we nog even moeten wachten op de consumentenversie. Lees ondertussen wat het verschil is tussen augmented en virtual reality.