Het zou zomaar kunnen zijn dat Microsoft een 'levensechte' versie van Cortana zou kunnen maken, voor de Microsoft HoloLens-bril. Dit idee is namelijk ingestuurd door een potentiële HoloLens-consument, via een soort wedstrijd die Microsoft georganiseerd heeft.

Komt er een 'levensechte' Cortana naar de HoloLens?

Op dit moment vindt er een soort wedstrijd plaats in Noord-Amerika, waar mensen ideeën kunnen achterlaten voor Microsoft HoloLens-applicaties. De top drie beste ideeën zullen vervolgens uitgewerkt worden tot volwaardige apps, zodat die gebruikt kunnen worden door de mensen die voornemens zijn de augmented reality-bril van Microsoft te kopen. Eén van die ideeën is om Cortana naar de bril de krijgen en dat idee heeft wat voorstanders achter zich gekregen; het zou dus zomaar gerealiseerd kunnen worden.

Forumgebruiker LookItsKris stelde het volgende idee voor in Share Your Idea, genaamd Cortana in Person.

Hologram of Cortana from Halo who you can talk to and interact with. Works in the same way as Cortana on desktop/phone. Get answers to questions etc. Maybe ask a question on HoloLens and answers come through on phone? Possibilities are endless.

Aangezien de HoloLens ook met Windows 10 werkt en Cortana daar steeds meer in geïntegreerd wordt (in de VS in elk geval...) én Microsoft de virtuele assistent inmiddels ook op Android en iOS heeft uitgebracht (ook hier: in de VS alleen), lijkt de kans aannemelijk dat Cortana - in welke vorm dan ook - haar opwachting zal maken op de HoloLens.