Het lijkt erop dat smartwatchmaker Pebble niet het volledige bedrag terugbetaalt aan de backers van de Pebble 2 en Pebble Core. Het bedrijf is onlangs overgenomen door fitnesstrackerproducent Fitbit en zal beide producten niet meer op de markt brengen.

Pebble betaalt niet iedereen volledig terug?

Pebble is onlangs overgenomen door fitnesstrackerproducent Fitbit. Samen met dat nieuws kwam ook meteen naar buiten dat de Pebble 2, Time 2 en de Pebble Core niet meer op de markt zullen verschijnen en dat de mensen kunnen rekenen op het terugbetalen van het volledige gestorte bedrag. Maar nu blijkt dat dit niet voor iedereen geldt. Of dit een fout is of niet, is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Verschillende backers van het project melden nu dat ze slechts een gedeelte van het bedrag teruggekregen hebben van het bedrijf.

Zo heeft één backer 179 dollar betaald voor de Pebble Time 2 (169 dollar voor de smartwatch en tien dollar verzendkosten) en tot op heden een bedrag van zeventig dollar teruggekregen van Pebble. En dat komt bij veel meer mensen voor, blijkt uit de verschillende reacties. Mensen die 249 dollar hebben betaald, krijgen nu 131 dollar terug. Maar er zijn ook gevallen waarbij backers veel minder geld terugkrijgen dan dat. Het is niet duidelijk waarom dit gebeurt. Zowel Pebble, Fitbit als Kickstarter hebben nog niet gereageerd op de vervelende situatie.