Microsoft en Mojang hebben aangekondigd dat de populaire game Minecraft 'binnen enkele weken' wordt voorzien van Oculus Rift-ondersteuning. De uitgever en ontwikkelaar van het spel hebben aangegeven dat de update gratis te downloaden zal zijn.

Minecraft in virtual reality

Minecraft voor Windows 10 wordt 'binnen enkele weken' voorzien van Oculus Rift-ondersteuning. Dat hebben uitgever Microsoft en ontwikkelaar Mojang vandaag bekendgemaakt. Beide partijen hebben inmiddels ook bevestigd dat de update voor iedereen gratis te downloaden zal zijn. Dit is overigens niet het eerste platform waar we het Minecraft-spel in virtual reality kunnen spelen. Eerder kwam er namelijk ook al een versie voor de Samsung Gear VR uit. Die versie is sinds april van dit jaar te downloaden voor dat platform.

Maar met een high-end virtual reality-bril zoals de Oculus Rift, is natuurlijk meer mogelijk dan met een mobiele oplossing als de Gear VR van Samsung. De ervaring wordt in elk geval anders en mogelijk zelfs comfortabeler. Mocht je dus in het bezit zijn van een Rift, dan kun je deze game sowieso een kans geven. Er zijn immers nog geen grote titels voor het platform waarin je jezelf zo kunt verliezen als in Minecraft. Helaas hebben we nog geen releasedatum gekregen. Ook is het nog niet duidelijk of de Touch Controllers worden ondersteund.