Het razendpopulaire bouw- en avonturenspel Minecraft is vanaf heden beschikbaar voor de Samsung Gear VR. Met deze virtual realitybril, waar je de Samsung Galaxy S7 of S7 Edge in kunt klikken, waan je je zelf in de blokkerige wereld van Minecraft.

Minecraft in virtual reality

In een filmpje van een halve minuut laat Minecraft zien hoe dat in de VR-bril ongeveer moet overkomen. Omdat het op een smartphone wordt afgespeeld, is het de pocket edition van Minecraft, de ietwat uitgeklede variant van het spel. Maar dat betekent niet dat je er niks mee kunt.

Pocket Edition

Zo meldt de producent van Minecraft zelf dat de virtual reality-editie van het spel alle features biedt van de pocket edition, inclusief de creative en survival-modes, skins en multiplayer. Je kunt voor de standaard theatermodus kiezen, of de 'intensievere'  first-person mode, waarbij je letterlijk naast je creaties staat.

Samsung Gear VR

Het spel is uitsluitend beschikbaar voor de Samsung Gear VR, en niet voor de Oculus Rift, de meer geavanceerde VR-bril die eveneens door Oculus wordt geproduceerd. Minecraft Gear VR Edition is alleen te krijgen in de digitale Oculus Store, die alleen de Samsungbril - een soort light-variant van de Oculus Rift - van software voorziet.

Oculus Rift

Voor de Oculus Rift wordt de pc-versie van Minecraft gebouwd. Daar zijn al betaversies van klaar. Om dat spel op de Oculus Rift te spelen, moet het spel ook verbonden zijn met een computer.

Hieronder hebben we het filmpje overgenomen dat Minecraft over de VR-editie van het spel heeft gemaakt.