Spelers hebben er maanden op moeten wachten, maar vanaf vandaag is het zover: Minecraft is op de vr-bril Oculus Rift te spelen. Je hoeft daarvoor geen nieuwe editie of dlc te kopen: de virtual reality-toepassing is gratis te bereiken door de bètaversie voor Windows 10 te updaten.

Download de vr-ondersteuning voor Minecraft

Spelers van één van de meest populaire games van dit moment, Minecraft, hebben er maanden op moeten wachten. Maar nu is het er: ondersteuning voor de virtual reality-bril Oculus Rift. De support is gratis te downloaden als extra content voor de bètaversie op Windows 10. Eerder kon je de game al in virtual reality spelen, bijvoorbeeld met de Samsung Gear VR. Ook was er een onofficiële mod beschikbaar, genaamd Minecrift. Heb je een HTC Vive thuis liggen, dan kun je nog altijd aan de slag met de mod genaamd Vivecraft.

In tegenstelling tot die Gear VR-versie, biedt de Rift-versie ook ondersteuning aan voor toetsenbord en muis. Ook kun je de graphics op een hoger niveau zetten en daardoor optimaal gebruikmaken van de grafische kwaliteiten van de virtual reality-bril. Daarnaast is het mogelijk om je bewegingen en andere aspecten van de game aan te passen voor wanneer je in virtual reality speelt. Die verandering gelden dan niet wanneer je op een reguliere pc-beeldscherm speelt. Het wachten is nu op ondersteuning voor de Touch-controllers.