Microsoft heeft laten weten wat de minimale pc-specificaties voor de vr-headsets zijn die straks in combinatie met Windows 10 werken. Wanneer de headsets op de markt komen, dan zullen een vanafprijs van 299 dollar (en mogelijk ook euro) hebben.

Minimale pc-specs vr-headsets Windows 10

Wanneer Microsoft de Creators Update volgend jaar uitbrengt voor Windows 10-computers, dan zullen een hoop van die apparaten ook ondersteuning gaan aanbieden voor een hoop (nog onaangekondigde) virtual reality-brillen, van onder meer Lenovo en Asus. De brillen zullen gaan werken met Microsofts eigen Windows Holographic-platform, dat ook gebruikt wordt door de HoloLens van het bedrijf. Eerder maakte Microsoft al bekend wat de brillen een vanafprijs krijgen van 299 dollar en nu zijn ook de minimale specs naar buiten gebracht.

  • 4GB aan werkgeheugen
  • Usb 3.0-poort
  • Grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning
  • Processors met vier kernen (of een dualcore met hyperthreading)

De specs zijn behoorlijk basaal te noemen en dat is goed nieuws, aangezien een groot aantal Windows 10-apparaten dan toegang krijgen tot een aantal goedkope virtual reality-brillen. Er hoeft dus geen grote investering gedaan te worden van rond de tweeduizend euro, om toegang te krijgen tot een goede vr-ervaring. In december horen we meer over de virtual reality-plannen van Microsoft, aangezien het bedrijf dan meer zal bekendmaken. Eerder zorgde Oculus er ook al voor dat pc's met lagere specs werken met de Oculus Rift-virtual reality-bril.