Misfit, tegenwoordig onderdeel van Fossil, heeft twee oude wearables in een aantal nieuwe jasjes uitgebracht. De Misfit Shine 2 is in vele kleuren te krijgen, en de Misfit Ray ook. De opgefriste wearables zijn op IFA 2016 geshowd.

Tientallen kleurencombinaties

De Misfit Shine 2 is in vier nieuwe kleuren te krijgen, veertien kleurrijke sportbandjes, vier stevige fieldbandjes van geweven nylon en leer. Voorts is de Halo Necklace voor de Shine 2 in drie kleuren te krijgen. Misfit berekent dat er nu meer dan tachtig combinaties mogelijk zijn om de Shine 2 te dragen.

De Misfit Ray krijgt vier nieuwe kleurvarianten en dertig nieuwe accessoires. Hiermee is deze wearable dus in 150 verschillende combinaties te dragen. Ook in kleuren als geploijst staal of goudkleurig roestvrij staal.

Misfit Ray

Fitnesstracking

De twee wearables zijn modulair vormgegeven en zijn minimalistisch ontworpen. Ze tellen stappen, calorieën en geven notificaties door vanaf een verbonden smartphone. Ze geven een waarschuwing af als de drager te lang achtereen stilzit en kunnen gebruikt worden als afstandsbediening voor smart home-apparatuur, zoals lampen of muziekinstallaties. Ook kunnen de wearables gebruikt worden als afstandsbediening voor een smartphone, zodat er een foto mee gemaakt kan worden.

Vervangbare batterijen

Voor wearables is het vrij bijzonder dat er vervangbare batterijen in zitten. Die houden het volgens Misfit een half jaar vol, dan moet er een nieuwe in. De fitnesstrackers zijn tot vijftig meter diep waterdicht. Met een in app-upgrade kunnen bij de Speedo Shine 2 het aantal baantjes in het zwembad worden geteld en gemeten.