Al tijdens de CES-beurs in januari presenteerde Fossil de Misfit Vapor, maar het was toen niet duidelijk op welk besturingssysteem deze eerste smartwatch van het fitnesstrackermerk zou gaan lopen. Nu is het duidelijk: het wordt Android Wear 2.0.

Goedkoper dan de rest

Met een prijs van net geen 200 dollar belooft het een geduchte concurrent voor andere, veel duurdere Androidsmartwatches te worden. Het horloge zou eind deze zomer op de markt komen.

Fitnessfuncties

Hoewel het een Android Wear-horloge is met alle functies van dien, is de Misfit Vapor toch vooral gericht op fitnessfuncties. Het scherm en de behuizing zijn volledig rond. Bijzonder is de bezel, die aanraakgevoelig is. Deze functie wordt door Android Wear 2.0 ondersteund.

GPS en hartslagmonitor

De Misfit Vapor is goed uitgerust met zelfstandig GPS aan boord, een hartslagmonitor en de genoemde ring rondom het scherm. De smartwatch komt in vijf kleuren naar de winkels.

Er is uiteindelijk voor Android Wear gekozen om de smartwatch zo goed mogelijk met functies toe te rusten, meldt Preston Moxcey, de Misfit-baas bij moederbedrijf Fossil. Met Android Wear is het horloge door de gebruiker aan zijn voorkeuren aan te passen. Bovendien kunnen er veel meer apps op worden gezet dan met een eigen besturingssyssteem.

Apps

Misfit levert ook wat eigen apps mee met het sporthorloge. Micro-apps, worden deze genoemd, en kunnen onder Android Wear 2.0 zelfstandig draaien zonder dat een verbinding met een smartphone noodzakelijk is.

Google Assisstant

De wijziging op softwaregebied heeft geen gevolgen voor de hardware. Die blijft gevat in een ronde kast met een doorsnede van 1,39 inch. Het Amoled-scherm biedt een hoge resolutie en de ingebouwde microfoon stelt de gebruiker in staat om de Google Assistant aan te roepen via de smartwatch.

Accu

Misfit meldt dat de smartwatch zeker twee dagen mee moet kunnen op een batterijlading. Dat is een volle dag meer dan de meeste gangbare Androidhorloges.