Misfit heeft zijn eerste volwaardige smartwatch, de Misfit Vapor, onlangs onthuld. Het zou in eerste instantie aan het eind van de zomer uitgebracht worden, maar Misfit moest de release uitstellen. Nu is bekend gemaakt dat het slimme horloge in oktober beschikbaar is. De reden achter het uitstel is niet helemaal duidelijk, al laat het bedrijf weten dat het simpelweg "de best mogelijke versie van Vapor" uit wil brengen.

Misfit Vapor

De Misfit Vapor is een smartwatch met rond scherm van 1,39 inch. Daarop zal Android Wear 2.0 draaien, waardoor gebruikers ook beschikken over de Google Assistant. Dat maakt het horloge in elk geval interessant, ook als je kijkt naar andere specificaties waar het over beschikt.

De Vapor beschikt over een Qualcomm Snapdragon 2100 processor, die 4 GB aan geheugen heeft om mee te werken. Ook zijn er twee manieren om verbinding te maken: wifi en Bluetooth. Verder kan het horloge tot vijftig meter diep gebruikt worden en is het dus ook prima te gebruiken tijdens het duiken.

Geen GPS

Teleurstellend is vooral het uitblijven van een ingebouwde GPS. Dat is jammer voor sporters die bijvoorbeeld willen fietsen of hardlopen zonder hun smartphone mee te hoeven nemen. Het horloge heeft een smartphone nodig om een route vast te kunnen leggen.

Daarmee hebben we wel meteen de meest ‘teleurstellende’ eigenschap van het horloge besproken, want afgezien daarvan is het een prima en behoorlijk aantrekkelijk horloge. Het kost 199 dollar, en biedt in ruil daarvoor ook een hartslagmonitor. Daarmee de Misfit Vapor dus wel interessant als je er geen probleem mee hebt om ook je smartphone mee te nemen tijdens het sporten.