De modulaire smartwatch Blocks is inmiddels gespot bij de FCC en zal naar verwachting eind dit jaar worden verscheept naar iedereen die het project op Kickstarter heeft gesteund en een pre-order heeft geplaatst. Dat de smartwatch bij de FCC te zien is, betekent dat er schot in de zaak zit.

Modulaire smartwatch Blocks gespot bij de FCC

De modulaire smartwatch Blocks is gespot bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond, en dat betekent dat er schot in de zaak zit. Op de website van de FCC kun je de complete documentatie bekijken, evenals enkele foto's. Op die foto's is niet alleen het slimme horloge zelf, maar ook enkele accessoire te zien. De verwachting is dat eind dit jaar de eerste modulaire horloges moeten worden verscheept naar iedereen die het project op Kickstarter heeft gesteund en een pre-order heeft geplaatst in de periode erna.

Blocks beschikt over een rond scherm met een resolutie van 400 bij 400 pixels. Je kunt er dus zelf voor kiezen welke hardware er aan boord zit, waaronder een gps-, hartritmesensor- en een accumodule. De hardware draait op Android - niet op Android Wear - en zal direct herkennen welke modules je hebt geïnstalleerd. Daarnaast ondersteunt het apparaat allerlei vormen van bewegingen, zoals tappen, vegen, het scherm ingedrukt houden, et cetera. De smartwatch is nu nog te pre-orderen voor een bedrag van 330 dollar.