De fabrikanten van de modulaire smartwatch Blocks hebben bekendgemaakt dat de Kickstarter-pagina op 13 oktober gelanceerd wordt. Deze smartwatch kun je in principe zelf in elkaar zetten en van onderdelen voorzien die jij nodig vindt.

Blocks: de eerste modulaire smartwatch

Blocks is de eerste modulaire smartwatch die werkt met Android en iOS. De belofte die de makers doen is indrukwekkend: je krijgt dus een smartwatch die met de twee grootste mobiele platformen werken en de onderdelen bevat die jij nodig vindt. Je hebt de keuze uit een extra batterij, extra opslagruimte, nfc, sim-kaarthouder, gps en zelfs een scala aan biometrische sensoren voor je zuurstofgehalte, hartslag, zweet en nog een aantal aspecten die je zou kunnen meten via de pols en iets over je lichaam vertellen.

De plannen gaan echter verder dan dat: Blocks moet namelijk een open platform worden, zodat andere fabrikanten ook onderdelen kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner of een camera. De beloftes zijn natuurlijk niets waard wanneer het project niet van de grond komt en daarom lanceert het team achter Blocks op 13 oktober een Kickstarter-campagne. Uiteraard zullen er wederom wat perks aanwezig zijn voor vroege backers, dus mocht je geïnteresseerd zijn in dit idee, check 13 oktober dan de Kickstarter.