Fitnesstrackers hebben we in de afgelopen periode vooral leren kennen als apparaatjes die we om onze arm kunnen doen en zo onze prestaties in de gaten houden. Het bedrijf Motiv zet nu een volgende stap door een ring op de markt te brengen die hetzelfde doet als de polsbandjes. Zo valt het dus helemaal niet meer op dat je een fitnesstracker bij je hebt.

Wat is en kan de Motiv Ring

De Motiv Ring is een compacte fitnesstracker die precies bijhoudt wat jij op een dag uitspookt. Alhoewel het apparaat om je vinger zit, kan de ring door middel van zijn sensoren precies bijhouden hoeveel stappen je zet, wat je hartslag is en hoe je nachtrust eruitziet. Door de bijbehorende app te openen kun je ook vlekkeloos aflezen hoeveel calorieën je op een dag hebt verbrand. Een nadeel van de waterdichte gadget is trouwens wel dat je hem momenteel alleen nog met iOS-apparaten kunt gebruiken. In de toekomst komt mogelijk ook Android-ondersteuning. Zodra je de ring verbonden hebt met jouw smartphone, zal het lampje ook knipperen als je een notificatie binnenkrijgt.

Motiv Ring pre-orderen

De Motiv Ring is per direct te pre-orderen voor een bedrag van 199 dollar. Op het moment van schrijven is de ring echter alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De eerste ringen worden in de lente van 2017 verstuurd. Liefhebbers kunnen overigens kiezen uit twee verschillende kleuren ringen: rosé goud en antraciet grijs. Daarnaast heb je de keuze uit zeven verschillende maten, zodat de ring bij iedereen past.