Motorola heeft bekendgemaakt dat de Moto 360 (2015) wordt voorzien van Marshmallow, de nieuwe Android Wear-update, en meer features. De update wordt op dit moment uitgerold voor de tweede generatie Moto 360-smartwatches.

Marshmallow en meer voor Moto 360 (2o15)

Nu bekend is geworden dat Google met de uitrol van Marshmallow voor Android Wear is begonnen, zien we meer fabrikanten bekendmaken dat ze aan een update werken of al hebben gewerkt (en soms zelfs al wordt uitgebracht). Eerder verscheen de update al voor deze smartwatchlijn, maar nu heeft Motorola nog wat nieuwe features toegevoegd aan het arsenaal. De update brengt dus niet alleen een verbeterde batterijduur en nieuwe bewegingen met zich mee, waar je onder meer je pols kunt schudden om notificaties weg te halen.

Motorola heeft een nieuwe versie van Moto Body uitgebracht, de fitnessapplicatie van de Moto 360. Deze app was voorheen exclusief voor de Moto 360 Sport, maar stelt eigenaars van andere 360-versies nu dus ook in staat hun runs te tracken. Daarna is de data te uploaden naar platformen als Strava, Under Armour Record en Fitbit. Daarnaast vind je ook het nieuwe toestemmingensysteem voor apps, extra talen (waaronder Nederlands) en enkele prestatieverbeteringen en bugfixes: zo is het probleem met Bluetooth-headsets koppelen opgelost.