De Moto 360 die vorig is uitgekomen krijgt in de komende dagen de update naar de nieuwste versie van Android Wear, die is gebaseerd op Marshmallow. Daardoor is dit één van de eerste Android Wear-smartwatches die de update ontvangt.

Marshmallow voor Moto 360 (2015) snel te downloaden

Motorola heeft bekendgemaakt dat de uitrol voor de nieuwste versie van Android Wear, die is gebaseerd op Marshmallow, is begonnen en dat de eerste eigenaars van de smartwatch die vorig jaar is uitgekomen de update binnen nu en enkele dagen al kunnen ontvangen. Naast het feit dat de update de handige functie Doze (waarmee er meer energie bespaard wordt) met zich meebrengt, krijgen de smartwatches van Motorola ook nog beschikking over enkele andere functies en features, waaronder de Nederlandse taal.

Zoals Google vorige week al naar buiten heeft gebracht, beschikt de update ook over enkele nieuwe polsbewegingen, zal het besturingssysteem soepeler dan ooit werken en vragen apps om toestemming wanneer een bepaalde functie gebruikt moet worden. Het is echter wel zo dat de Moto 360 (2015) niet beschikt over een speaker, waardoor de ondersteuning voor de speaker helaas verloren gaat. Ben je op zoek naar een Android Wear-smartwatch met een speaker aan boord, check dan de Huawei Watch of de Asus ZenWatch 2.