De Moto 360-opvolger is mogelijk al gespot tijdens de Bluetooth-certificering, aangezien het modelnummer lijkt op de eerste Moto 360. Ook is er in het formulier te lezen dat we te maken hebben met een Motorola Android Wear-apparaat.

Moto 360 mogelijk gespot bij Bluetooth-certificatie

Als het aan een Bluetooth-certificatie ligt, krijgt de Moto 360 inderdaad een opvolger. Hoewel er al meerdere geruchten bestaan over het polsapparaatje, heeft Motorola officieel nog niets naar buiten gebracht. Het apparaat dat we vinden op het formulier van de Bluetooth Special Interest Group (de organisatie verantwoordelijk voor de Bluetooth-techniek) heeft het modelnummer BTMW03 gekregen. En omdat dit nummer ontzettend veel lijkt op die van de Moto 360 (BTMW01), wordt er nu gedacht dat we hier te maken hebben met de Moto 360 2.

Verder is opvallend aan het formulier dat we de tekst 'Motorola Android Device' tegenkomen, wat eveneens kan wijzen op de vermeende opvolger. Op dit moment kunnen we nog niets melden over een releasedatum of bevestigde specs. Maar eerder kwam al wel naar buiten dat de smartwatch een resolutie van 360 bij 360 pixels zou krijgen en onder de motorkap voorzien zou zijn van een ‘armeabi-v7a’-processor. Ook zou deze smartwatch rond worden, hopelijk zonder dead zone, en een roestvrijstalen body met zich mee krijgen.

De Motorola Moto 360 is voorzien van een rond display met een formaat van 1,56-inch en een resolutie van 320 bij 290 pixels. Het horloge beschikt onder meer over een stappenteller, een hartslagmeter, Bluetooth 4.0, een 1GHz single-core-processor en 4GB aan intern opslaggeheugen. Je kunt via het horloge notificaties van je smartphone ontvangen, timers instellen, het laatste nieuws bekijken, notities aanmaken, navigeren en dit alles ook middels bediening met je stem dankzij Google Now. De Moto 360 is al verkrijgbaar in Nederland.