Voor zowel de Moto 360 (2015) als de Moto 360 Sport is een nieuwe update beschikbaar. De update zorgt er onder andere voor dat de hartslagmeter van Moto Body wordt verbeterd, zo heeft Motorola naar buiten gebracht via zijn digitale thuis. De update zal in de komende dagen worden uitgerold. Motorola waarschuwt zijn gebruikers wel alvast dat na het uitvoeren van de update niet terug gegaan kan worden naar een oudere versie.

De veranderingen met de nieuwste update

Zodra je de update hebt uitgevoerd, zul je zien dat Motorola een aantal veranderingen heeft doorgevoerd. Daarbij zijn een aantal vernieuwingen verwerkt in Moto Body. Zo houdt de app voortaan bij het berekenen van de verbrande calorieën ook rekening met de hartslag. Daarnaast wordt je hartslag na het installeren van de update altijd in de gaten gehouden en hoef je niet zelf meer aan te vinken dat er opnieuw gescand moet worden. Ook zijn er een aantal veiligheidsupdates en verbeteringen doorgevoerd waar verder niet over wordt uitgeweken in het persbericht.

Hoe download je de nieuwe update voor jouw Moto 360?

De software-update wordt momenteel uitgerold. Zodra je de update hebt ontvangen, zul je een notificatie ontvangen op de smartwatch. Om de update succesvol te kunnen installeren, moet het horloge verbonden zijn met een telefoon met internetverbinding. Ook moet het horloge nog minimaal vijftig procent van zijn batterijniveau hebben. Vervolgens swipe je in het update scherm naar links en klik je op 'open'. Zodra het horloge vraagt of je klaar bent om de update te installeren, moet 'ja' aangevinkt worden. Zodra de update is geïnstalleerd zal de smartwatch opnieuw worden opgestart.