Er is een Motorola-smartwatch opgedoken bij de FCC, de communicatiewaakhond van de Verenigde Staten van Amerika. Helaas staan er niet genoeg details op de pagina om een compleet beeld te vormen van het aankomende slimme horloge.

De nieuwe Motorola-smartwatch

Er is een nieuwe Motorola-smartwatch opgedoken bij de US Federal Communications Commission (FCC), de communicatiewaakhond van de Verenigde Staten. Op de pagina in de database is duidelijk te lezen dat het om een 'smart watch' van Motorola gaat en dat het apparaatje is voorzien van zowel Bluetooth als WiFi, inclusief drie modelnummers. Of dat betekent dat we straks drie versies van dezelfde Motorola-smartwatch gaan krijgen, is op dit moment niet te zeggen. Daarvoor is het nog echt te vroeg.

Mogelijk wordt dit de opvolger van de Moto 360 van het bedrijf. Die smartwatch heeft een rond display met een formaat van 1,56-inch en een resolutie van 320 bij 290 pixels. Het horloge beschikt onder meer over een stappenteller, een hartslagmeter, Bluetooth 4.0, een 1GHz single-core-processor en 4GB aan intern opslaggeheugen. Je kunt via het horloge notificaties van je smartphone ontvangen, timers instellen, het laatste nieuws bekijken, notities aanmaken, navigeren en dit alles ook middels bediening met je stem dankzij Google Now.

Op dinsdagmiddag Nederlandse tijd heeft Motorola wel enkele smartphones gepresenteerd, waaronder twee nieuwe phablets in de vorm van de Motorola Moto X Style en de Motorola Moto X Play. Tijdens de presentatie toonde Motorola nog een aantal andere producten, maar helaas zat daar geen nieuwe smartwatch bij. Wanneer Motorola de mogelijke opvolger van de Moto 360 gaat aankondigen, is niet bekendgemaakt. Hopelijk gebeurt dat tijdens IFA 2015, een tech-beurs dat begin september plaatsvindt in Duitsland.