Motorola laat weten te stoppen met het ontwikkelen van smartwatches voor onbepaalde duur. De wearablesmarkt zou niet genoeg opportuniteiten bieden voor het bedrijf.

Motorola speelt niet in op Android Wear 2

Wanneer Google volgend jaar Android Wear 2.0 lanceert moeten we alvast geen nieuwe smartwatch verwachten van Motorola. Het was al bekend sinds september dat er in 2016 geen nieuwe smartwatches van de fabrikant zouden komen. Een nieuwe smartwatch in 2017 werd wel verwacht.

 

Shakil Barkat, directeur productontwikkeling, laat weten dat het bedrijf voorlopig niet genoeg potentieel ziet in de markt om met nieuwe producten te komen. "Wearables spreken voorlopig voor ons te weinig consumenten aan", aldus de directeur. Barkat sluit wel niet uit dat Motorola de draad van smartwatches terug opneemt in de toekomst als er nieuwe technologieën opduiken.

Android Wear 2.0

Google vertraagde de lancering van Android Wear 2 van het eind 2016 naar begin 2017. De Moto 360 die in 2015 gelanceerd werd zal naar alle waarschijnlijkheid nog een update krijgen naar de nieuwe iteratie van Android Wear. De Moto 360 uit 2014 zal die update echter niet krijgen.

 

Android Wear 2.0 brengt ondermeer stemassistentfunctionaliteit en een betere user interface voor ronde schermen. Ook verbeteringen aan complicaties en toestemmingen, verbeterde notificaties en Smart Reply worden toegevoegd.