Motorola heeft bekendgemaakt dat de Motorola Connect-app op Android voorzien is van een kleine, maar handige update. De app biedt nieuwe functies aan voor het bestaande Moto 360 en werkt ook alvast met de aanstaande modellen.

Motorola Connect: de app voor je Moto 360-smartwatch

Mocht je een Moto 360-smartwatch om je pols hebben hangen, dan ben je ongetwijfeld bekend met de Motoroal Connect-applicatie, die je gratis kunt downloaden vanuit Google Play. Deze app is niet verplicht om te gebruiken in combinatie met je Moto 360, maar kan je wel een aantal leuke features opleveren die je anders niet tot je beschikking zou hebben. Zo heb je de applicatie nodig om een aantal wijzerplaten te kunnen tweaken, wat helaas - op dit moment, misschien verandert dat nog - niet mogelijk is op het horloge zelf.

De nieuwste update brengt in elk geval vier nieuwe wijzerplaten naar de smartwatch. Ook kun je nu kiezen welke kleur de oplaadbalk toont wanneer je de Motorola Moto 360 op de oplader hebt gelegd. Je kunt kiezen uit de kleuren blauw, rood, groen, paars en geel. Deze functie is overigens wel vanaf het horloge aan te passen, zonder dat je deze app daarvoor nodig hebt: wanneer je naar beneden swipet tijdens het opladen, dan kun je eveneens de kleur aanpassen. De nieuwe wijzerplaten geven de optie extra informatie op het scherm te tonen.

Dat doet het horloge door middel van Dials. Met Dials kun je informatie zien over het aantal voetstappen dat je vandaag gezet hebt, maar ook over het weer of enkele third-party apps die ondersteuning aanbieden. Toch mooi om te zien dat Motorola dit model niet vergeet, ondanks het feit dat de nieuwe modellen eerder deze maand zijn aangekondigd. Lees ook onze hands-on.