We hebben veel geruchten over de Moto 360 (2015) voorbij zien komen voordat-ie werd aangekondigd, maar geen sprak van een budgetvariant. Deze smartwatch zou gericht zijn op kinderen, zo laat een Motorola engineer weten in een blogpost.

De Moto 360 (2015) kreeg bijna een variant voor kids

Voordat de Motorola Moto 360 (2015) officieel werd aangekondigd, zagen we een hoop geruchten over het polsapparaatje voorbijkomen. Maar geen van die geruchten sprak over een versie die bedoeld was voor kinderen, die goedkoper in de markt kon worden gezet en van felle kleuren zou worden voorzien. Deze informatie is afkomstig van een blogpost van een Motorola engineer, die het idee van de smartwatch voor kids beschrijft. Het project werd echter geannuleerd, vlak voordat de IFA-beurs van dit jaar van start ging.

motorola-moto-360-2015-kids

Deze versie van de smartwatch zou een aantal dingen anders aanpakken. Zo zou het horloge niet draadloos opgeladen kunnen worden en waren er versimpelde mechanismen aanwezig om van bandje te kunnen wisselen. Termen als 'betaalbaar', 'duurzaam' en 'aanpasbaar' zouden worden gebruikt in de marketing voor de smartwatch, om aan te geven dat dit wel degelijk een andere versie is dan de drie (of eigenlijk vier) beschikbare andere modellen. Naast kids, zouden budgetgadgetliefhebbers de doelgroep zijn.

Wat de reden ook is om deze smartwatch niet uit te brengen - het had bijvoorbeeld de markt voor de high-end-versies kunnen kannibaliseren of wellicht was er weinig vraag naar - zullen we wellicht nooit weten.

Lees ook nog onze hands-on met de Moto 360 (2nd Gen)-smartwatch, in ons hands-on-artikel dat we hebben geschreven tijdens onze reis naar de IFA in Berlijn.