Movado Bold Motion c

Fabrikanten van analoge horloges proberen ook wat mee te snoepen van de smartwatch-hype, en horlogemaker Movado is geen uitzondering. Met de Movado Bold Motion heeft het bedrijf een smartwatch op de markt gebracht die bijna 700 dollar kost, maar bijna niets kan.

Analoog horloge

En iets kunnen behalve de tijd aangeven, is nu juist waar het bij smartwatches om begonnen was. Maar Movado ziet dat anders. De Movado Bold Motion is in alle opzichten een volstrekt normaal analoog horloge, met een analoge wijzerplaat.

Blauwe ledjes

Het enige slimme, is een aantal blauwe ledjes op die wijzerplaat. Die geven aan of er een sms, e-mail of agendamelding op de verbonden smartphone binnenkomt. Wat er precies te zien is, moet de drager van de Movado Bold Motion even aanleren, want de ledjes branden in patronen om aan te geven wat er op de telefoon gebeurt.

Movado stappenteller

Ter ondersteuning geeft het horloge wel nog 'haptische feedback', wat betekent dat het trilt als er een notificatie binnenkomt. Om toch nog iets extra te bieden, heeft deze smartwatch nog een soort stappenteller ingebouwd, die de drager gaandeweg de dag laat zien hoe ver hij nog van zijn doelstelling verwijderd is.

Waterdicht

De Movado Bold Motion is voorts waterdicht tot vijftig meter en komt in twee modellen; een roestvrijstalen exemplaar met een zwarte finish of een geheel zwart stalen horloge. Beiden hebben een zwart siliconen horlogebandje.