Bethany en Daniel hebben de afgelopen periode hard gewerkt om de Mover Kit te ontwerpen. De wearable die ervoor moet gaan zorgen dat kinderen al op jonge leeftijd op een leuke manier in aanraking komen met technologie en programmeren, zodat zij zich daar in de toekomst geen zorgen over hoeven te maken.

Wat is de Mover Kit?

De Mover Kit is de eerste wearable die kinderen zelf maken en coderen. Het is de ideale manier om kinderen vanaf acht jaar de fundamenten van programmeren, elektronica en computational thinking aan te leren. Op die manier moeten kinderen gestimuleerd worden om hun fantasieën tot leven te brengen.

Mover Kit 3

Om het horloge te creëren, moeten kinderen zo'n vijfiten minuten aan de slag. Alles wat zij nodig hebben, wordt uiteraard meegeleverd door de makers van de wearable. De batterij in de gadget moet zo'n vijf uur meegaan als hij volledig is opgeladen. Kinderen kunnen er vervolgens alles van maken, als zij hun fantasie maar gebruiken. Zo zagen we onder andere een fietslamp voorbij komen, lichten voor een politie-auto en een eigen light-saber.

De prijs en beschikbaarheid van de Mover Kit

De Mover Kit is wereldwijd te pre-orderen via Kickstarter. De campagne op de crowdfunding-site loopt van 11 mei tot 8 juni en haalde al binnen enkele dagen het gehoopte bedrag van 50.000 dollar op. Voor 55 dollar ben je als Early Bird de gelukkige eigenaar van de wearable. Het is de bedoeling dat de gadget in de herfst van 2016 verzonden gaat worden.

Op onderstaande video is te zien hoe de wearable werkt. Zo kunnen kinderen dus ook leuke spelletjes verzinnen met de Mover Kit.