MSI heeft een computer in een rugzak aangekondigd, zodat virtual reality-liefhebbers meer bewegingsvrijheid hebben tijdens hun verblijf in vr. De Backpack PC zou gamers moeten losmaken van de kabels waar ze nu nog vaak aan vastzitten met de Oculus Rift en HTC Vive.

De Backpack PC van MSI: vr voor on-the-go

Computerfabrikant MSI heeft de Backpack PC aangekondigd. Dit is een computer in een rugzak, geschikt voor gamers die graag games spelen in virtual reality. Het idee achter de computer is dat gamers zich los van allerlei kabels kunnen bewegen en daardoor kunnen genieten van meer bewegingsvrijheid. Dat betekent dat je niet meer wordt beperkt door de lengte van de kabel en dat je tijdens het gamen ook nergens meer over zult struikelen. Een soortgelijke pc kwamen we enkele maanden geleden al eens eerder tegen.

Het is nog niet duidelijk hoe alles precies werkt. Vr-games van nu worden ontwikkeld met het idee dat er weinig bewegingsvrijheid is, dus dan zouden er weer speciale spellen voor ontwikkeld moeten worden die volledig gebruikmaken van dit soort ontwikkelingen. Qua specs weten we dat er een Core i7-processor en een GeForce GTX 980-gpu aanwezig is. Verdere details omtrent dit product worden tijdens de Computex-beurs in Taipei aangekondigd. Die begint op dinsdag 31 mei - dan leren we ongetwijfeld meer over dit product.