De bestuursvoorzitter van Microsoft, Satya Nadella, heeft aangegeven dat het bedrijf Minecraft destijds opkocht voor Microsoft HoloLens. De game kreeg ook een groot podium in alle tot nu toe vrijgegeven video's.

Microsoft kocht Minecraft voor HoloLens

Wellicht ken je Minecraft als dat spelletje waar je kids maar geen genoeg van krijgen; of ze het nou zelf spelen of kijken naar de mensen die het spelen, via YouTube. Vorig jaar kocht Microsoft de game, of beter gezegd: het platform, op voor 2,5 miljard dollar. In Minecraft kun je allerlei constructies maken met diverse blokken; HoloLens is een augmented reality wear-apparaat die de echte wereld voorziet van digitale lagen. Zie bijvoorbeeld de bovenstaande afbeelding wat die twee gecombineerd met elkaar voor elkaar krijgen.

Omdat Minecraft zo populair is bij de jeugd, is het hét middel om mensen te laten zien wat de Microsoft HoloLens allemaal in huis heeft. Bovendien is gaming momenteel de grootste app-categorie op mobiele apparaten en is de PlayStation 4 onverminderd populair, dus was Microsoft het zichzelf haast wel verplicht gaming te laten werken op het nieuwe platform. Dat was ook de reden dat Nadella bij zichzelf dacht dat HoloLens een killer app nodig heeft: en welk spel is op dit moment nou beter geschikt dan Minecraft?

Dat Minecraft populair is en de HoloLens op weg kan helpen, zijn niet de enige redenen voor Microsoft. Minecraft staat voor interactie met je omgeving en het maken van nieuwe dingen, ervaringen zogezegd. Dat is precies waar HoloLens ook voor staat, aldus Microsoft. Omdat beide producten in de basis zo veel op elkaar lijken, kan Minecraft de perfecte brug slaan naar de nieuwe technologie toe. Desondanks gaat Microsoft het wellicht nog moeilijk krijgen met een verkoopprijs van rond de duizend dollar.